|
Ceai Macese Fructe, Frunze si Flori, 25 plicuri, Hofigal
Cod produs: 378
Marca: Hofigal
Pret: 5.00 Lei
In stoc
|
|
|
Comanda instant - Ceai Macese Fructe, Frunze si Flori, 25 plicuri, Hofigal
|
Ceai Macese Fructe, Frunze si Flori, 25 plicuri, Hofigal
|
|
Ceaiul de măceş - un adevărat depozit de vitamina C
(stabilizată prin prezenţa îndeosebi a acidului malic şi citric) şi o sursă
importantă de antioxidanţi - conţine substanţe biologic active cu valoare
nutritivă deosebită pentru organismul uman: provitamina A, carotenoide cu
beta-caroten, licopen, vitaminele B1, B2, K, PP, P, alfa şi beta-tocoferol
(vitamina E), acid nicotinic, oligoelemente (magneziu, calciu, fier, mangan,
fosfor, potasiu, seleniu, zinc); polifenoli, antociani, bioflavonoide, acizi
organici, pectine, zaharuri; florile conţin ulei volatil, iar seminţele
vitamina F şi cantităţi însemnate de vitamina E, acizi graşi esenţiali (acid
linolic, linoleic şi acid arahidonic).
Datorită conţinutului ridicat în vitamina C şi
acid dehidroascorbic, ceaiul de măceş joacă un rol important în procesele de
oxidoreducere, în respiraţia celulară, de încetinire a proceselor de degenerare
tisulară datorită acţiunii nocive a radicalilor liberi; prin prezenţa în
special a vitaminei P contribuie la menţinerea normală a permeabilităţii şi
elasticităţii capilarelor, măreşte rezistenţa acestora şi duce la normalizarea
circulaţiei sanguine.
Bogăţia de substanţe bioactive antioxidante,
acţiunea de potenţare antivirală a interferonului îl face deosebit de eficace
pentru stimularea imunităţii; asigură buna funcţionare a aparatului digestiv, a
sistemului cardiovascular, de protecţie a circulaţiei coronariene şi a
circulaţiei periferice; favorizează dezvoltarea normală a sistemului nervos la
copii; previne procesele de îmbătrânire precoce, de activare şi îmbunătăţire a
activităţii metabolismelor glucidic, protidic şi lipidic; are un efect
hipoglicemiant, de stabilizare a glicemiei, stimulează biosinteza colagenului,
a hormonilor steroizi; are rol antiinflamator.
Este un supliment alimentar cu rol de tonifiere,
un excelent energizant şi vitaminizant, care posedă proprietăţi de revigorare
şi remineralizare, benefic în diferite tulburări funcţionale provocate de
carenţa unor vitamine în perioada de convalescenţă după boli infecto-contagioase,
intervenţii chirurgicale, chimio- şi radioterapie sau alte boli consumptive
(care slăbesc organismul) atât la persoanele în vârstă cât şi la copii.
Conţinutul bogat în substanţe bioactive imprimă
produsului şi alte însuşiri diuretic-depurative, uşor laxative,
hepatoprotectoare (fiind util în afecţiuni hepatice şi renale), eficace în
obezitate prin inhibarea procesului de depunere a ţesutului adipos, de
eliminare a unor substanţe nocive pentru organism.
Ca supliment alimentar dietetic este benefic în
perioadele de suprasolicitare fizică şi efort intelectual, anxietate, nevroză,
în convalescenţă după boli infecţioase, răceli, febră; în diferite forme de
avitaminoză; pentru stimularea poftei de mâncare şi creşterea rezistenţei
organismului.
Ceaiul de măceş se recomandă cu deosebire în
perioada de iarnă şi început de primăvară când conţinutul în vitamine al
alimentaţiei specifice acestor perioade este scăzut, conferind totodată o
rezistenţă sporită la boli infecţioase, în special pentru copii şi persoane în
vârstă.
Mod de preparare: prin infuzare din 1-2 plicuri x
1.5 g la 250 ml apă fierbinte timp de 10-15 minute. Se foloseşte sub formă de
infuzie caldă sau rece, îndulcită, de 2-3 ori pe zi sau ori de câte ori este
nevoie, în cure de lungă durată; este benefic în special primăvara şi în
sezonul rece.
Forma de prezentare: cutie pliantă conţinând 25
plicuri x 1,5 g.
|
|
|
|