Beneficii:
Susţine buna
funcţionare a inimii la persoanele hiperactive şi agitate
Reduce frecvența
bătăilor inimii în stările de agitaţie, nelinişte, încordare şi stres.
Menţine o tensiune
arterială sănătoasă.
Descriere:
susţine funcţionarea
sănătoasă a inimii
menţine o tensiune
arterială sănătoasă
susţine irigarea şi
astfel aportul sangvin de oxigen şi substanţe nutritive necesare bunei
funcţionări a muşchiului cardiac
reduce frecvența
bătăilor inimii în stările de agitaţie, nelinişte, încordare şi stress
Tip produs: Supliment
alimentar
Greutate netă: 30 g
Condiții de păstrare:
la loc uscat și la temperatura mediului ambient.
Ingrediente:
frunze şi flori de
păducel (Crataegi folium cum flore) 114 mg
-talpa gâştii (Leonuri
herba)
-rădăcină de valeriană
(Valerianae radix)
-roiniţă (Melissae
herba) 76 mg
-extract uscat de
fructe de măceş (Cynosbati fructus) standardizat în min. 4% polifenoli.
Păducelul numit şi
„planta inimii” creşte forţa de contracţie a muşchiului cardiac (efect tonic
cardiac), produce dilatarea vaselor de sânge, îmbunătăţind irigarea şi
oxigenarea inimii, contribuie la menținerea ritmului cardiac și a tensiunii în
limite normale, are efect antioxidant, calmant şi diuretic.
Talpa gâştii, după cum
îi spune şi denumirea latină (Leonurus cardiaca), este o plantă cu tropism
cardiac. Are acţiune liniştitoare asupra sistemului nervos central şi asupra
inimii.
Valeriana are acțiune
relaxantă atât asupra sistemului nervos central cât și asupra musculaturii
netede, fiind utilă pentru persoane hipersensibile, care reacţionează
disproporţionat la stimuli.
Roiniţa are efect
calmant, acţionează asupra sistemului nervos vegetativ, liniștind stările de
agitaţie, iritabilitate şi stres, asociate cu bătăi accelerate ale inimii.
Măceşele prezintă
efect vasodilatator arterial, diuretic, antioxidant, scad permeabilitatea și
fragilitatea capilarelor datorită flavonelor. Prin conţinutul bogat în magneziu
şi acid ascorbic au dovedit acţiune benefică asupra funcţionării inimii.
Mod de administrare:
1 capsulă de 3 ori pe
zi, între mese*.
Dacă este nevoie de un
efect mai puternic, se pot administra până la 6 capsule pe zi, la recomandarea
medicului sau a farmacistului.
Durata curei: a la
long.
*între mese înseamnă
că administrarea să nu fie asociată cu alimentaţia, de aceea este optim să se
facă la distanţă de minim o oră faţă de la ultima masă, şi o oră faţă de masa
următoare. Aceasta presupune că produsul se poate administra dimineaţa, cu
minim o oră înainte de masă, iar seara la minim o oră după masă.
ATENŢIONĂRI:
Nu se recomandă
copiilor sub 10 ani (efectele asupra copiilor mici sunt insuficient studiate)
şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
SARCINĂ ŞI ALĂPTARE:
Nu se recomandă
femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează datorită unor posibile efecte de
stimulare a contracţiilor uterine. Substanţele active trec în laptele matern şi
pot modifica gustul acestuia.
EFECTE SECUNDARE ŞI
INTERACŢIUNI:
Acest produs se poate
utiliza concomitent cu medicamentele.
La dozele recomandate
nu au fost semnalate efecte secundare.
ASOCIERI RECOMANDATE:
-pentru buna
funcţionare a inimii produsul se poate asocia cu ceai Calmocard -C22/C23
–pentru menţinerea
unei tensiunii arteriale sănătoase produsul se poate asocia cu capsule
Fitotensin Forte – C47, ceai T -Tensiune – reteţa farm. Farago – C26, ceai
Tensiune – C25/C36
-pentru reducerea
factorului de risc colesterol produsul se poate asocia cu capsule Colesterol 1
– M105 şi Colesterol 2 – M105A.
SFATURI PRACTICE DE
DIETĂ ŞI STIL DE VIAŢĂ:
Reduceţi cât mai mult
posibil consumul de grăsimi saturate şi grăsimi „trans” (untură, unt,
margarină, ouă, brânzeturi grase, carne grasă, mezeluri), evitaţi consumul de
sare şi de legume care conţin cantităţi mai mari de sodiu (ţelină, spanac),
murături, ape minerale bogate în sodiu, reduceţi consumul de dulciuri, produse
de patiserie, băuturi bogate în cofeină şi alcool.
Consumaţi legume sărace
în sodiu şi celuloză (morcovi, dovlecei, fasole verde, salată verde, roşii,
ardei), fructe (crude, coapte, compoturi), lactate slabe, pâine neagră veche de
o zi, cereale (grâu, orez, hrişcă), peşte slab în cantităţi moderate. Puteţi
mânca 2 ouă pe săptămână. Puteţi consuma, în cantităţi moderate, grăsimi
nesaturate din uleiuri vegetale presate la rece (de măsline, floarea soarelui,
porumb, in, cânepă, dovleac), precum şi nuci, alune, migdale, fistic, seminţe
de floarea soarelui şi de dovleac neprăjite de asemenea în cantităţi moderate.
Recomandăm consumul a
4 – 5 mese/zi, în cantităţi reduse. Urmăriţi eliminarea greutăţii corporale
excesive, evitaţi sedentarismul.
|