Beneficii:
-Reduce balonarea și
flatulența
-Antispatic
-Susţine și
facilitează digestia
-Din uleiuri esențiale
cu efect rapid și intens.
Descriere:
Conține un raport
optim de uleiuri esențiale care se recomandă în cazul disconfortului abdominal
cauzat de excesul gazelor intestinale
Reglează procesele de
fermentație care conduc la formarea gazelor intestinale
Prin acțiunea
antispastică și carminativă favorizează eliminarea gazelor intestinale și a
colicilor abdominale
Cardamomul susţine
digestia şi ajută la păstrarea sănătăţii tractului digestiv;
Facilitează digestia,
ajută la digerarea toxinelor şi la menţinerea unei balanţe normale de gaze în
intestin şi contribuie la confortul digestiv
Menta susţine
digestia, are un efect spasmolitic şi ajută în caz de flatulenţă şi spasme
intestinale, contribuind la funcţionarea normală a tractului intestinal;
Feniculul ajută în caz
de flatulenţă şi spasme intestinale, susţine digestia şi apetitul şi sănătatea
tractului digestiv;
Coada şoricelului
facilitează digestia şi contribuie la confortul digestiv;
Roiniţa şi ghimbirul
susţin digestia şi contribuie la funcţionarea normală a tractului intestinal;
Scorţişoara ajută la
menţinerea unui nivel corespunzător de gaze stomacale şi a confortului
stomacului.
Recomandat asociat cu
Ceai Digestiv Antibalonare, D147, ceai la plic
Tip produs: Supliment
alimentar
Ingrediente:
ulei vegetal de
floarea soarelui 162 mg
-ulei esenţial de
cardamom (Cardamomi aetheroleum) 18,9 mg
-ulei esenţial de
coriandru (Coriandri aetheroleum) 18,9 mg
-ulei esenţial de
mentă (Menthae aetheroleum) 18,9 mg
-ulei esenţial de
fenicul (Foeniculi aetheroleum) 13,5 mg
-ulei esenţial de
coada şoricelului (Millefolii aetheroleum) 13,5 mg
-ulei esenţial de
roiniţă (Melissae aetheroleum) 8,1 mg
-extract de ghimbir
(Zingiberis rhizoma) standardizat în min. 15% gingeroli 8,1 mg
-ulei esenţial de
scorţişoară (Cinnamomi aetheroleum) 8,1 mg
Fructele de cardamom
au fost descrise prima dată de către Dioscorides şi Plinius. Un remediu denumit
Cardamom este menţionat de către Hippocrates, Theophrastus şi Dioscorides,
primul dintre aceştia utilizându-l în medicină. Acestea au fost consumate ca şi
condiment în principal în părţile din sudul Europei. Efectele sale sunt cele
ale plantelor aromatice, foarte agreabile şi reconfortante şi sunt folosite
atât pentru aromă, cât şi pentru proprietăţile înviorătoare şi întăritoare.
Coriandrul este o
plantă indigenă din Europa de Sud şi Orient, cunoscută din cele mai vechi
timpuri pentru utilizarea medicală şi în gastronomie, menţionată în papirusul
Ebers (1550 î.Hr.). Conform Galenoterapiei lui Marin Popescu, Dr., 1943, „nu se
poate contesta acţiunea sa tonifiantă asupra stomacului, proprietatea carminativă
[…] şi calitatea de a fi uşor stimulant digestiv”.
Menta era cunoscută de
daci sub numele de mantia, mentiă, mintă. În Papyrus Ebers se menţionează că
izma a fost folosită în Egipt cu 1550 de ani î.Hr. Aceasta este amintită atât
în scrierile greceşti ale lui Dioscorides, cât şi în cele latineşti de către
Columella, Pilnius cel Bătrân şi alţii. Calităţile curative ale mentei sunt
menţionate şi în lucrările medicilor antici precum Hippocrates şi Paracelsus.
Lonicerus scria în 1564 despre proprietăţile curative ale mentei în ediţia a
III-a a publicaţiei Synopsis Stirpium Britannicum. În zilele noastre o
cunoaştem pentru calităţile digestive, reconfortante, aroma plăcută ce aduce o
notă de prospeţime.
Feniculul era cunoscut
de vechii egipteni, arabi şi chinezi. Este o plantă perenă nativă în bazinul
Mediteranean, în prezent mult cultivată în ţările europene. Utilizările
terapeutice moderne ale feniculului în Germania şi Statele Unite îşi au
rădăcinile în medicina tradiţională greacă, practicată de Hippocrates şi mai
târziu de Dioscorides. Este utilizată pe scară largă în medicina tradiţională
arabă.
Coada şoricelului a
apărut menţionată în cărţile farmaceutice medievale. În India este un valoros
remediu din timpuri îndepărtate. Este apreciată pentru că facilitează digestia
şi contribuie la funcţionarea normală a tractului intestinal.
Alchimistul şi medicul
Paracelsus, la începutul secolului XVI, selecta roiniţa pentru a prepara al său
\\\"elixir vitae\\\", prin care mărturisea că va revigora şi întări
organismul omului, aducân-du-l aproape de imortalitate. Astăzi ştim că roiniţa
este o plantă consacrată, cărţile, tratatele şi farmacopeile documentând
îndelungata utilizare tradiţională a acesteia, precum şi efectului liniştitor
general asupra organismului, fiind benefică pentru o digestie relaxată şi o
stare generală destinsă.
Ghimbirul este un
vechi condiment indian, care a fost cultivat din antichitate atât de către
indieni, cât şi de către chinezi. Ghimbirul este adesea menţionat în
Farmacopeile chinezeşti, în Ayur-Vedas Susrutas, în literatura sanscrită dar şi
în scrierile grecilor şi romanilor antici. Celsus, Dioscorides şi Plinius îl
tratau ca pe un condiment cunoscut. Răspândirea sa în Europa s-a produs foarte
rapid, la începutul secolului XI fiind înregistrat în scrierile anglo-saxone.
Prima menţiune a uleiului esenţial distilat din ghimbir a fost găsită într-un
curs special din Copenhaga, datând din anul 1672.
Scorţişoara este
menţionată atât în Biblie, cât şi în scrierile medicilor şi istoricilor greci
şi romani antici (Theophrastus, Herodot, Dioscoride, Galen, Pliniu). A fost
utilizată ca şi condiment de mii de ani, referiri găsindu-se şi în Biblie.
Portughezii au fost primii care au găsit arborele de scorţişoară în Sri Lanka
la începutul secolului XVI, aceasta fiind apoi importată în Europa în secolele
XVI şi XVII. Scorţişoara conţine un ulei esenţial bogat în aldehidă
trans-cinamică şi eugenol, care este folosit de multă vreme în sistemul Ayurvedic,
printre altele pentru efectul său tonic, stomahic.
Greutate netă: 6,37 g
Condiții de păstrare:
la loc uscat și la temperatura mediului ambient.
Mod de administrare:
Copii 7-14 ani: câte 1
capsulă pe zi.
Copii de peste 14 ani
și adulţi: câte o capsulă de 2-3 ori pe zi.
Se administrează la
nevoie. Administrarea zilnică se poate face până la 2 săptămâni, după care este
necesară o pauză de 2 săptămâni.
ATENŢIONĂRI: Nu se
recomandă în caz de ulcer gastro-duodenal, gastrită acută, hiperaciditate,
reflux gastroesofagian, copiilor sub 7 ani şi în caz de hipersensibilitate la
oricare dintre ingredientele produsului.
SARCINĂ ŞI ALĂPTARE:
Nu se recomandă femeilor însărcinate datorită unor posibile efecte de stimulare
a contracţiilor uterine.
Nu se recomandă
mamelor care alăptează datorită faptului că substanţele active trec în laptele
matern şi pot modifica gustul acestuia.
EFECTE SECUNDARE ŞI
INTERACŢIUNI: La dozele recomandate nu au fost semnalate interacţiuni şi efecte
secundare.
|