|
Agar agar BIO, 30 g
Cod produs: 355
Marca: Pronat
Pret: 20.00 Lei
In stoc
|
|
|
Comanda instant - Agar agar BIO, 30 g
|
Agar agar BIO, 30 g
|
|
Extrasă
din algele marine, pulberea de agar-agar este un agent de gelifiere de origine
vegetală, bogat în fibre (80%), dar și în mangan, magneziu și fier.
Prin
adăugarea a doar 2 gr la 500 ml de compoziție, adusă la punct de fierbere,
obținem în urma răcirii o compoziție gelatinoasă, legată. Astfel, Agar-Agar se
poate folosi nu numai la răcituri (piftie, aspic), ci deopotrivă la
jeleuri, panna-cotta, creme, dulcețuri, gemuri, blaturi pentru torturi și
prăjituri, etc.
În
funcție de concentrația folosită, se obțin texturi mai moi (gen suc concentrat
sau spume), iar în concentrație mai mare se obțin compoziții gelatinoase mai
tari sau mai moi.
Fiind
insolubil în apă rece, el se utilizează obligatoriu ”la cald”, de aceea
compoziția pe care dorim să o obținem gelatinată trebuie obligatoriu
încălzită, ideal la cca 80 grade C, sau fiartă (de exemplu odată cu fructele).
După
răcirea la frigider, cca 3 ore, se obține compoziția gelatinoasă.
Chiar
dacă are nenumărate beneficii pentru sănătate (ajută la menținerea sistemului
digestiv, favorizează pierderea în greutate, întărește oasele, previne anemia,
etc, iar japonezii, care l-au descoperit, îl folosesc în bucătăria lor de peste
400 de ani), agar-agar este tot mai căutat pentru ce știe să facă cel mai bine:
să gelatineze!
|
|
|
|